BERSAMA SAYA

30 January 2011

MOHON DOA KESELAMATAN SAHABAT- SAHABAT KITA DI MESIRTerpampang di dada-dada akhbar berkenaan laporan berita apa yang sedang berlaku di Negara Mesir, keadaan masih lagi panas dek demontrasi jalanan yang berlanjutan sehingga ke hari ini. Berita terbaru yang diperolehi daripada sahabat saya yang berada di Mesir, demontrasi tersebut hampir merebak ke kawasan kediaman pelajar Malaysia dan boleh mengancam keselamatan pelajar bila-bila masa.
Untuk pengetahuan kita semua juga, seramai 15 orang sahabat kita daripada Mu’tah masih lagi berada di sana. Berkemungkinan tidak dapat bertolak balik ke Jordan disebabkan keadaan yang semakin meruncing.  Semoga mereka dapat pulang dengan selamat.
Marilah sama-sama kita berdoa keselamatan sahabat-sahabat kita yang berada di Mesir.  Semoga mereka dilindungi oleh Allah Subhanahu Wa Taala. Tidak lupa juga solat hajat  untuk mereka supaya dipermudahkan segala urusan.  Firman Allah Ta'ala yang bermaksud: " Cukuplah Allah menjadi pelindung kepada kami dan Dia sebaik-baik pelindung" Surah Al Imran Ayat 173

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...